Eveniment

A fost confirmat primul caz de infecție cu COVID-19 în Teleorman/ Rezultat pozitiv pentru bătrâna din Alexandria; Rezultatele pentru cei doi suspecți de la Turnu Măgurele sunt negative

Primul caz de infecție cu coronavirus la nivelul județului Teleorman a fost confirmat, cu puțin timp în urmă, de Institutul Matei Balș. Este vorba despre bătrâna în vârstă de 70 de ani, contact direct al unei persoane confirmate pozitiv COVID-19 în Spania. Femeia fusese în vizită la fiul său, în Spania, însă nu se afla printre persoanele monitorizate de DSP, pentru că Spania nu era în categoria zonelor roșii sau galbene de risc în momentul în care bătrâna s-a întors în țară. Pe de altă parte, în cazul celor două persoane suspecte de la Turnu Măgurele, rezultatele testelor sunt negative.

„Vă informăm că au sosit rezultatele testelor de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Acesta indică un rezultat pozitiv în cazul femeii din Alexandria și rezultate negative pentru persoanele din Turnu Măgurele”, transmite Comitetul pentru Situații de Urgență Teleorman.

Femeia a fost preluată de un echipaj specializat al ISU Teleorman, vineri după amiază, și transportată la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Alexandria, cu simptomatologie specific infecției cu COVID-19, motiv pentru care i-au fost prelevate probe și trimise la Institutul Matei Blaș. În această după amiază, Institutul Matei Balș a confirmat suspiciunea de infecție cu noul coronavirus în cazul bătrânei din Teleorman.

În România au fost confirmate, până acum, 131 infecții cu coronavirus. Nouă dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

One Comment

  1. Ce o fi cautat beleaua draku în Spania? Dacă era una tânără mai înțelegeam dar sa de îmbolnăvești de la drăcia asta de 60 de ani e culmea s. Ar f te ale draku babe și la 90 de ani

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.