Social

A fost aprobat calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2022

Ordinul ministrului Educației privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, în anul școlar 2021-2022, a fost transmis către inspectoratele școlare județene.

Potrivit documentului, simulările au scopul familiarizării elevilor cu rigorile examenelor naționale și optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

La simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat partcipă elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2021-2022 sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aprținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematică, iar pentru simularea examenului de bacalaureat, disciplinele sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, georgrafie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Rezultatele obținute de elevi la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesorial.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi trecute în catalog, prevede ordinul de ministru.

Calendarul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;

5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;

6 aprilie 2022 – Limba și literatura maternă – probă scrisă;

14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2022:

28 martie 2022 – Proba E a) – Limba și literatura română;

29 martie 2022 – Proba E c) – proba obligatorie a profilului;

30 martie 2022 – Proba E d) – proba la alegere a profilului și specializării;

31 martie 2022 – Proba E b) – Limba și literatura maternă;

14 aprilie – afișarea rezultatelor

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.