Politic

A explodat butoiul cu pulbere / Scandal-monstru în ședința BPJ – PNL Teleorman

Liberalii teleormăneni au refulat și au dat frâu liber tuturor nemulțumirilor, adunate în ultima perioadă, în fața noii conduceri a filialei județene. Așa cum am anunțat, astăzi au avut ședința de constituire a noului Birou politic Județean, birou în componența căruia Nicolae Ciucă, cel care a preluat organizația după demisia senatorului Pîrvulescu, a decis să includă toți primarii liberali, inclusiv pe cei care au migrat către PSD Teleorman. Și, deși, chiar înainte de începerea ședinței, Ciucă a anunțat că este convins că respectivii primari vor reveni în PNL, aceștia nu au fost prezenți, ba chiar au părăsit și grupul de Whats`App care include toți membrii BPJ.

Despre cei de la fața locului, se poate conchide că au spus tot ce aveau pe suflet, nemulțumirea cea mai mare având la bază motive financiare. Mai precis, primarii s-au revoltat pe incapacitatea conducerii filialei de a negocia cu PSD Teleorman repartizarea sumelor din cota de TVA, aferente fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ. Se pare că primăriile PNL au primit cu 150.000 lei mai puțin față de cele conduse de social-democrați, iar la reproșul adresat de către Raluca Fedeleș, vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, secretarului general interimar Marin Țole, potrivit căreia secretarul general a preferat să-l sune pe președintele CJT, Adrian Gâdea, să-l roage să amâne împărțirea banilor și să accepte, pur și simplu, refuzul acestuia, în loc să o contacteze pe aceasta, Marin Țole i-a răspuns sec: “N-o să te sun niciodată!”.

Tot Raluca Fedeleș i s-a adresat și președintelui Ciucă, spunându-i că “se întâmplă toate acestea pentru că-i țineți în brațe pe trădătorii care ne-au luat majoritatea – Mara și Florescu”. Drept urmare, generalul Ciucă și-a adus aminte de cariera militară și le-a spus: “Eu sunt președintele, vorbiți când vă dau eu voie. Ajunge!”.

Și, pentru că atmosfera se încinsese cam mult, Țole a trecut la promisuni și le-a spus primarilor că le rezolvă toate proiectele.

Subiectul Florescu a mai fost adus în discuție și de primarul de la Lunca, care a cerut adevărul – “de ce ne-a amenințat Florescu?” și care a subliniat, la rândul său, că liberalii au pierdut majoritatea din Consiliul Județean din cauza trădării lui Adrian Florescu. Nicolae Ciucă a cerut “să răspundă Florescu că e aici”.

“Florescu, nu ți-e rușine, ne-ai trădat!”, a punctat și senatorul Eugen Pîrvulescu.

Până la urmă, părerea unanimă a liberalilor teleormăneni a fost că nu are cine să-i conducă și s-a cerut organizarea de alegeri interne. “Veți avea conducere. Curând, veți avea alegeri”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.