Eveniment

A doua seară de proteste în Alexandria

Seria de proteste față de recentele măsuri restrictive impuse de autorități pentru  combaterea răspândirii coronavirusului a continuat marți în multe localități din țară. Și în Alexandria, tinerii au ieșit din nou în stradă, însă de data aceasta numărul lor a fost ceva mai redus. Ca și în seara precedentă, grupul format din câteva zeci de persoane a ales să-și manifeste dezacordul față de modul în care este gestionată combaterea pandemiei prin parcurgerea în coloană a străzii Dunării din municipiul Alexandria, cu zgomotul și scandările aferente oricărei forme de protest. Ca de obicei, protestatarii au fost flancați de forțele de ordine, în special de jandarmi, care se aflau fie chiar în mijlocul acestora, fie veneau în spatele coloanei cu celebrele dube.

Însă, dacă luni seara, a existat și o formă de protest mai inedită, respectiv peste 50 de autoturisme, în coloană, au parcurs străzile Dunării și București, claxonând și cu imnul național răsunând în boxe, în cea de-a doua seară a protestelor, șoferii care au încercat să-i însoțească pe manifestanți au fost opriți și avertizați de către polițiștii rutieri că riscă sancțiuni pentru faptul că merg cu viteză mult prea mică și, astfel, îngreunează traficul rutier.

Ca la orice eveniment public, nu au lipsit nici personajele mai controversate care s-au alăturat protestatarilor cu revendicări “pe lângă subiect”, dar nici acuzațiile la adresa forțelor de ordine.

Spre exemplu, un tânăr reclamă pe pagina sa de Facebook faptul că a fost bruscat de jandarmi și introdus cu forța în dubă, iar în agitația momentului s-a ales cu o lovitură la cap, însă nu este nici el sigur cum s-a ales cu leziunea, “ori am fost lovit intenționat, ori accidental”, și, în acest sens, solicită sprijinul celorlalți participanți care-i pot furniza imagini video cu acțiunile jandarmilor asupra sa.

Protestele vor continua și în serile următoare, tinerii din Alexandria cerând în continuare autorităților să fie lăsați să-și exprime drepturile – la protest, la libertatea de exprimare, la opinie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.