Eveniment

A doua săptămână din campania „10 pentru siguranță” a debutat la Colegiul Național “Al. I. Cuza” Alexandria

La nivelul județului, timp de două săptămâni, în perioada 07-20 septembrie, se desfășoară campania de informare și prevenire a fenomenului infracțional în unitățile de învățământ și zonele adiacente – “10 PENTRU SIGURANȚĂ”, fiind vizate peste 25 de unități școlare, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, campania adresându-se elevilor de diferite vârste, dar și părinților și profesorilor.

Cea de-a doua săptămână a campaniei ce aduce în discuție siguranța elevilor a debutat la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din municipiul Alexandria, unde pompierii militari și reprezentantul Agenției Naționale Antidrog le-au prezentat tinerilor informațiile necesare pentru a-i ajuta să identifice și să evite problemele ce le pot pune în pericol siguranța. Totodată, reprezentanții ISU Teleorman le-au prezentat elevilor programul de voluntariat derulat la nivelul ISU Teleorman, intitulat „Salvator din pasiune”, în cadrul căruia vor avea posibilitatea să învețe cum să se comporte în diferite situații de urgență, dar și cum să acorde primul ajutor în mod corect semenilor aflați în dificultate.

Statisticile arată că, în anul școlar 2018-2019, la nivelul județului, au fost comise 18 infracțiuni de violență în școli, în urma cărora au fost aplicate 154 de contravenții. Șapte dintre acestea au fost comise în unități școlare din municipiul Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.