Social

A avut loc prima “Lecție de informare europeană” în Roșiorii de Vede

Joi, a avut loc prima “Lecție de informare europeană” organizată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Roșiorii de Vede. Această instituție de învățământ a fost declarată oficial “Școală europeană”, conform echipei organizatoare.

Așadar, lecția a avut ca scop creșterea “gradului de informare a elevilor cu privire la Uniunea Europeană, prin facilitarea accesului la informație, prin prezentarea acesteia într-un format accesibil și atractiv, adaptat vârstei lor“, susține echipa Centrului EUROPE DIRECT Teleorman. De asemenea, temele principale au fost “Pactul verde european” și “O Europă pregătită pentru era digitală”.

Conform sursei citate, “pentru că schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume, pentru că Europa are nevoie de o nouă strategie de creștere, care să o transforme într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, este necesară implicarea tuturor cetăţenilor europeni pentru a găsi soluții la această amenințare”. Participanții activi, care s-au implicat în găsirea de soluții, au fost premiați la sfârșitul activităților.

La nivel european, Comisia Europeană sugerează că există “peste 420 de centre EUROPE DIRECT”, care vor “aduce Uniunea Europeană, politicile și valorile acesteia în toate colțurile Europei”. Suma totală alocată pentru România în 2021 este de 563.208 euro, conform Comisiei Europene. De asemenea, fiecărui centru EUROPE DIRECT îi este alocată suma de 30.400 de euro pentru desfășurarea proiectului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.