Economie

Bani pentru primăriile Olteni și Vârtoape, pentru decontarea unor lucrări PNDL

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat, miercuri, 47.302.963,06 lei, în vederea decontării facturilor pentru 105 obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), transmit reprezentanții ministerului. Potrivit sursei citate, pentru etapa I, a fost plătită suma de 3.182.432,64 lei, pentru 8 obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 44.120.530,42 lei pentru 97 proiecte de investiții.

La nivelul județului Teleorman, au fost virați 175.372,46 lei, pentru primăriile Olteni și Vârtoape. Astfel, pentru Olteni a fost virată suma de 162.925,27 lei, iar pentru Vârtoape suma de 12.447,19 lei, conform datelor făcute publice.

Programul Național de Dezvoltare Locală este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.