Eveniment

Manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Alexandria – Valentin Filip a ieșit la pensie

De săptămâna trecută, managerul Spitalului Județean de Urgență Alexandria, Valentin Filip, este pensionar cu acte, ceea ce înseamnă că acesta nu mai poate exercita funcția de conducere a spitalului, indiferent dacă ar vrea să continue sau chiar dacă nimeni nu vrea postul de manager al SJU Alexandria.

Nici șef de secție nu poate fi Valentin Filip, tocmai pentru că a devenit pensionar. Va fi însă în continuare medic la SJU, întrucât joia trecută i-a fost aprobată de către DSP Teleorman, CAS Teleorman și Colegiul Medicilor posibilitatea de a-și continua activitatea ca medic în cadrul SJU Alexandria.

Din păcate, deși mulți s-au bătut cu pumnul în piept și au urlat că managementul spitalului este defectuos, când a venit vremea ca acesta să fie schimbat, nimeni nu s-a înscris la concurs. Cum nimeni nu s-a înghesuit să-i ia locul, deși postul a fost scos la concurs la finele lunii martie, când Dorina Ciobanu și-a depus dosarul, dar a renunțat la a mai susține concursul, a trebuit să fie numit un interimar. Astfel, de la finele săptămânii trecute, conducerea SJU Alexandria este asigurată de Alexandru Dobre, medic epidemiolog. Acesta va ocupa funcția de manager interimar până la data susținerii unui concurs pe post care să fie, evident, şi promovat. (C.P.)

3 Comments

  1. SUCA AL LUI TANASUCA

    Tuciurila ot Rosiori ce mai asteapta de nu se inscrie ? va duce spitalul pe noi culmi de coruptie .
    .

  2. Filip nu mai poate continua fiindca a avut doua mandate, nu ca a iesit la pensie! e greu cu presa

    • Nu stiu care este legea la care faceti dumneavoastra referire si in care se stipuleaza ceea ce sustineti, pentru ca, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii actualizată, Art. 183-3 alin. (1) lit. h) prevede :contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege;
      CAPITOLUL III Conducerea spitalelor Art. 184 alin. (10) Medicii, indiferent de sex, care împlinesc vârsta de 65 de ani după dobândirea funcţiei de conducere, care fac parte din comitetul director al spitalului public sau exercită funcţia de şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical, vor fi pensionaţi conform legii. Medicii în vârstă de 65 de ani nu pot participa la concurs şi nu pot fi numiţi în niciuna dintre funcţiile de conducere, care fac parte din comitetul director al spitalului public sau şef de secţie, şef de laborator ori şef de serviciu medical.
      Ceea ce sustineti dumneavoasta este o propunere a fostului ministru Nicolaescu, idee exprimată in anul 2014 și nepusă in practica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.