Politic

În judeţul Teleorman, 334 de secţii de votare vor fi deschise în ziua scrutinului pentru locale

Marţi, 24 mai, în cadrul Biroului Electoral Judeţean, a avut loc tragerea la sorţi computerizată pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora la alegerile locale de pe 5 iunie, în prezenţa prefectului judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, directorului AEP pe Regiunea Sud Muntenia, Emanuel Palea, preşedintelui BEJ Teleorman, Gabriela Rotaru, precum şi a reprezentanţilor partidelor politice.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, 334 de secţii de votare vor fi deschise în ziua scrutinului în judeţul Teleorman. Astfel, în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria, cei 43963 de alegători vor avea la dispoziţie 34 de secţii de votare, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede, cei 26.751 de alegători vor avea la dispoziţie 20 de secţii de votare, iar în municipiul Turnu Măgurele vor fi deschise 17 secţii de votare pentru totalul de 25.228 de alegători. Totodată, pentru cei 9.433 de alegători din oraşul Videle şi pentru cei 13.031 alegători din oraşul Zimnicea vor fi deschise câte 8 secţii de votare.

În ceea ce priveşte localităţile rurale din judeţ, potrivit datelor furnizate de AEP, numărul secţiilor de votare este proporţional cu numărul alegătorilor înscrişi în registrul electoral şi variază între două secţii deschise la Necşeşti şi şase secţii deschise la Orbeasca.

Pe 5 iunie, teleormănenii sunt chemaţi pe 5 iunie la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi judeţeni, dintre cei din urmă urmând să fie desemnat şi preşedintele Consiliului Judeţean. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Sînt și localități cu o singură secție de votare, ex. Răsmirești!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.