Social

950 de contestaţii la Bacalaureat în Teleorman

Monica DUMITRESCU

După afişarea rezultatelor primei sesiuni a Bacalaureatului din acest an, sute de candidaţi din Teleorman, nemulţumiţi de notele obţinute, au depus contestaţii la una sau mai multe discipline de concurs. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, numărul total al contestaţiilor depuse la nivel judeţean este de 950. Cele mai multe contestaţii sunt la Limba şi Literatura Română, unde 443 de candidaţi au contestat notele primite. Un număr mare de contestaţii a fost înregistrat şi proba obligatorie a profilului, matematică şi istorie, 256 dintre candidaţi exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de notele primite. La proba la alegere dintre disciplinele profilului au depus contestaţii 251 de candidaţi. Printre contestatari se numără, anul acesta, mulţi candidaţi care au obţinut note mari, dar se aşteptau la mai mult.

Lucrările ale căror note au fost contestate vor fi reevaluate la un centru de contestaţii din afara judeţului. Rezultatele vor fi afişate sâmbătă, 16 iulie 2016. Pentru a fi admise contestaţiile, nota acordată de reevaluatori trebuie să fie diferită de nota iniţială cu cel puţin 0,5 puncte. Această regulă nu se aplică pentru notele cuprinse între 9.00-9.99, în acest caz nota finală fiind cea de la contestaţii. Contestatarii pot avea şi surprize, notele acordate de reevaluatori putând fi şi mai mici comparativ cu cele iniţiale.

În Teleorman, procentul de promovabilitate înainte de contestaţii a fost de 48,48%, cu aproximativ 18 procente sub media pe ţară.

Faţă de anul şcolar precedent, anul acesta s-a înregistrat o creştere a promovabilităţii în Teleorman cu aproape 6 procente. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman speră ca, după soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate să treacă de 50%. Anul trecut, după contestaţii, procentul de promovabilitate în Teleorman a crescut cu peste 1,5 procente, de la 42,73% la 44,31%.

One Comment

  1. Saracii elevi tot asteapta o minune cu contestatiile insa e prea tarziu!!!Ar trebui contestati cei care I-au pregatit defectuos in timpul liceului, nu cei care le corecteaza perlele din lucrari.ISJ-ul arunca mingea in fileu ca de fiecare data cu siguranta va creste promovabilitatea la analfabetism si la smechereala nu la examenul de maturitate.Oricum sa multumim pentru faptul ca suntem in topul judetelor cu cea mai scazuta rata de promovabilitate si cea mai mare rata de someri viitori votanti zelosi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.