Social

93 de școli din Teleorman, pe lista unităților de învățământ cu risc mare de abandon școlar / 10 sunt din mediul urban

Ministerul Educației a făcut publică lista unităților de învățământ cu risc mare de abandon școlar, eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – finanțat prin Programul Național pentru Redresare și Reziliență.

“Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vor fi acordate granturi în valoare de maximum 200.000 euro/școală pentru cel puțin 2.500 de unități de învățământ de stat, de nivel primar si gimnazial cu prioritate de intervenție ridicată, din lista celor 3.235 de școli eligibile identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE). Unitățile de învățământ care vor beneficia de aceste granturi vor fi stabilite prin ordin al ministrului educației în luna ianuarie a anului 2022. Până la finalul lunii martie 2022, primele 750 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare.

Din perspectiva obligațiilor asumate prin PNRR, prin adoptarea acestui act normativ este atins Jalonul 462, asumat prin Componenta 15 – Educație din PNRR, Reforma 3 – Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii, Investiția 4 – Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar“, informează Ministerul Educației.

Potrivit ministrului Sorin Câmpeanu, prioritate în acordarea granturilor de 200.000 euro/școală vor avea școlile din mediul rural, cu un număr redus de elevi și unde rata de abandon școlar pentru anul 2020 a fost de 26%.

Din județul Teleorman, 93 de unități de învățământ se regăsesc pe lista publicată de minister, iar 10 dintre aceste sunt școli din mediul urban. Este vorba de Liceul Teoretic “Marin Preda” Turnu Măgurele, Școala Gimnazială “Zaharia Stancu” Roșiorii de Vede, Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria, Școala Gimnazială nr. 3 Zimnicea, Școala Gimnazială nr. 2 Videle, Școala Gimnazială nr. 4 Turnu Măgurele, Școala Gimnazială “Alexandru Depărățeanu” Roșiorii de Vede, Școala Gimnazială “Alexandru Colfescu” Alexandria, Școala Gimnazială “Dan Berindei” Roșiorii de Vede și Școala Gimnazială nr. 2 Turnu Măgurele.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.