Social

918 candidaţi înscrişi în a doua sesiune a Bacalaureatului în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Înscrierile pentru a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an s-au încheiat vineri, 22 iulie. Se mai pot înscrie doar absolvenţii care îşi vor încheia situaţia şcolară după sesiunea de corigenţe, care pentru elevii din clasa a XII-a se va desfăşura la începutul lunii august.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului în a doua sesiune 918 candidaţi, numărul celor înscrişi fiind mai mic în comparaţie cu numărul celor care au ratat examenul în această vară.

Conform datelor centralizate de ISJ Teleorman, din cei 2644 de absolvenţi teleormăneni înscrişi în prima sesiune s-au prezentat 2409 candidaţi şi doar 1228 au promovat. 9 candidaţi au fost eliminaţi după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile sau materiale nepermise şi 1172 au fost respinşi, fie pentru că nu au reuşit să obţină minim media 6 la probele scrise, fie că au obţinut la una sau mai multe probe scrise note mai mici de 5.

Absolvenţii care s-au prezentat la probele orale în sesiunile precedente şi cei care au promovat una sau două dintre probele scrise pot solicita recunoaşterea acestora şi pot susţine doar probele nepromovate.

Candidaţii care au susţinut, fără succes, examenul de bacalaureat în două sesiuni, începând cu a treia sesiune vor plăti o taxă, care va fi proporţională cu numărul probelor la care vor participa. Pentru toate probele taxa este de aproximativ 240 lei.

Sesiunea a doua a bacalaureatului 2016 va începe pe 16 august cu probele orale, care se vor desfăşura până pe 19 august. Probele scrise sunt programate în perioada 22-26 august, iar rezultatele vor fi afişate pe 29 august. Rezultatele eventualelor contestaţii vor fi afişate pe 1 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.