Eveniment

9 victime, dintre care doi morţi şi un rănit grav, – bilanţul accidentelor rutiere produse în week-end

Neatenţia în conducere, viteza excesivă, neacordarea de prioritate şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, cauzele producerii a patru accidente rutiere, la sfârşit de săptămână, accidente care s-au soldat cu 9 victime, dintre care două persoane au decedat, una a fost rănită grav şi şase rănite uşor. Primul accident a avut loc în ziua de 15.09.2012, la ora 06.00, când D. Florea, de 51 ani, din comuna Frăsinet, circulând pe DJ 504 în  localitatea Orbeasca, spre Alexandria, a încercat să evite o căruţă care circula în faţa sa, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit frontal cu un autoturism care circula regulamentar, condus de S. Adrian, de 32 ani, din municipiul Alexandria, în urma coliziuni rezultând rănirea uşoară a ambilor conducători auto şi a unui pasager din primul autoturism, S. Viorel, de 39 ani, din municipiul Bucureşti.

Cel de al doilea accident, şi cel mai grav, a avut loc tot pe 15 septembrie, în localitatea Dobreni (comuna Tătărăştii de Sus), când T. Aurel, de 32 ani, din comuna Popeşti, judeţul Argeş, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă către dreapta, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens unde a lovit doi pietoni ce se deplasau regulamentar pe partea stânga a drumului, drumul nefiind prevăzut cu trotuare, după care a lovit un stâlp de la reţeaua electrică de joasă tensiune, retezându-l. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Adrian Ilicea, în urma accidentului a rezultat decesul celor doi pietoni, S. Răducu, de 36 ani, şi D. Petre, de 58 ani, ambii din comuna Tătărăştii de Sus, precum şi rănirea uşoară a conducătorului auto şi a unui pasager din autoturism, care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Tot sâmbătă, 15 septembrie, P. Constantin, de 64 ani, din comuna Dobroteşti, fără a poseda permis de conducere sau atestat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră, dar şi sub influenţa băuturilor alcoolice aflat pe un moped cu care circula prin localitate, deşi acest lucru nu numai că nu era indicat, era chiar interzis în situaţia lui, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţul lateral, fiind rănit grav şi dus de urgenţă la spital unde a şi rămas internat pentru primirea de îngrijiri medicale, dar s-a ales şi cu dosar penal în urma bravurii pe care a făcut-o.

Cel de-al patrulea accident a avut loc duminică după amiază, când E. Florin, de 19 ani, din comuna Smârdioasa, posesor al permisului de conducere din anul 2012, aflat la volanul unui autoturism cu care circula pe aleea de ieşire din parcarea supermarketului de pe strada Bucureşti, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de B. Gabriela, de 59 ani, din municipiul Alexandria, accident soldat cu rănirea uşoară a unei femei de 61 ani din Alexandria, pasager în autoturismul care circula regulamentar. În toate cele patru accidente, poliţiştii teleormăneni au deschis dosare penale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.