Social

88% dintre elevii înscriși în școlile din județ au participat la Evaluarea națională de la finalul clasei a VI-a/ Urmează elevii claselor a IV-a și a II-a

88% dintre elevii înscriși în școlile din Teleorman s-au prezentat, în perioada 12-13 mai, la Evaluarea națională a elevilor la finalul clasei a VI-a, potrivit cifrelor Inspectoratului Școlar Județean. La prima probă, respectiv cea de Limbă și Comunicare, în unitățile de învățământ din județul Teleorman, au fost înscriși 2.618 elevi, dintre care 2.315 elevi au participat la evaluare, iar 303 au absentat. De asemenea, la proba de Matematică și Științe ale naturii, care a avut loc pe data de 13 mai, au fost înscriși 2.618 elevi din județ, dintre care 2.275 elevi au fost prezenți și 343 elevi absenți. Niciun elev nu a fost eliminat pe parcursul derulării probelor de evaluare, mai arată sursa citată.

Rezultatele individuale obținute evaluare nu se afișează și nu se comunică public și nici nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Potrivit calendarului, după elevii de clasa a VI-a, urmează evaluările de la clasa a II-a și a IV-a. Astfel, elevii de clasa a IV-a vor susține evaluarea competențelor în perioada 18-20 mai (Limba română – 18 mai, Matematică – 19 mai, Limba maternă – 20 mai), în timp ce elevii de clasa a II-a vor susține evaluarea în perioada 25 – 28 mai (Scris – Limba română – 25 mai, Scris – Limba maternă – 25 mai, Citit – Limba română – 26 mai, Citit – Limba maternă – 26 mai, Matematică – 27 mai, Scris și citit – Limba română pentru minoritățile naționale – 28 mai).

Toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ, iar sălile în care se susţin aceste evaluări sunt cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.