Social

88 de dosare pentru deschiderea drepturilor la alocație de stat pentru copii născuți în alte state UE, depuse la AJPIS Teleorman în luna martie

Potrivit unui raport al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman, în luna martie 2022, instituția a plătit prestații în sumă de 32.114.816 lei, pentru un număr de 120.388 beneficiari, sumă ce include și taxele poștale aferente.

În aplicarea prevederilor D.L.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, au fost depuse 30 dosare, având ca obiect acordarea indemnizației de urmaș.

Totodată, AJPIS Teleorman a primit 61 formulare din Belgia, Danemarca, Austria,  Italia, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Cehia, pentru întocmirea documentațiilor necesare pentru salariații și lucrătorii independenți care au reședința într-un stat membru al Uniunii Europene și desfășoară o activitate într-un stat membru.

În aceeași perioadă, pentru deschiderea drepturilor la alocație de stat pentru copiii născuți în alte state membre ale UE s-au depus un număr de 88 dosare, au fost monitorizate serviciile sociale și a început campania tematică Verificarea respectării condițiilor legale de stabilire și acordare a dreptului la ajutor de încălzire, în condițiile Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. De asemenea, au fost efectuate anchete sociale pentru acordarea unor ajutoare de urgență.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.