Eveniment

865 de tineri au sărbătorit absolvirea liceului în acest an la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Îmbrăcaţi în robe, cu tocă şi eşarfe colorate, purtând însemnele liceului, absolvenţii din acest an de la liceele alexăndrene s-au adunat cu surle şi trâmbiţe pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria, unde municipalitatea a organizat miercuri, 24 mai 2017, Ziua Absolventului, un eveniment în cadrul căruia s-a desfăşurat festivitatea de premiere a şefilor de promoţie.

Potrivit organizatorilor, anul acesta au absolvit cursurile liceeale în Alexandria 865 de tineri, cei mai mulţi la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” (228 absolvenţi). La Colegiul Naţional “Al. I. Cuza, în acest an au absolvit 185 de tineri, iar la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” numărul absolvenţilor a fost de 125. Liceul Teoretic “Constantin Noica” a avut în acest an 136 de absolvenţi, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, 126 de absolvenţi, iar Liceul Tehnologic nr. 1, doar 65 de absolvenţi.

“Închideţi un capitol şi deschideţi un altul, pe cel al vieţii, cu noi încercări, cu noi emoţii, cu noi trăiri. De acum încolo, veţi fi pe cont propriu în alegerile voastre. Pentru cei care doresc să-şi desăvârşească studiile, pentru cei care doresc să se desăvârşească din punct de vedere intelectual, spiritual, material, vă doresc să absolviţi o facultate. În acelaşi timp, noi, cei care reprezentăm vremelnic autoritatea publică locală, judeţeană, centrală, trebuie şi suntem datori să vă asigurăm facilităţi, ca să vă gândiţi să vă întoarceţi acasă şi să rămâneţi aici să puneţi umărul la ceea ce înseamnă dezvoltarea comunităţii. Mark Twain spunea că trebuie să îţi aşterni cu grijă viitorul pentru că acolo vei trăi tot restul vieţii”, le-a spus absolvenţilor viceprimarul municipiului Alexandria, Ioan Augustin.

Acesta, ca reprezentant al municipalităţii, a felicitat pe toţi absolvenţii şi a oferit diplome şefilor de promoţie de la fiecare din cele şase licee alexăndrene: Mitran Andreea Roxana de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, Apostol Victor Gabriel şi Stanciu Cristina Florentina de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, Caraveţeanu Irina Maria şi Medinţu Marilena Ruxandra de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, Iordăchioaia Ana Maria de la Liceul Tehnologic nr. 1, Voinea Marius Cătălin, de la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” şi Ştefan Florentina Alexandra de la Liceul Tehnologic “Constantin Noica”.

Cu emoţiile fireşti în astfel de situaţii, şefii de promoţie au felicit şi ei pe toţi absolvenţii şi au mulţumit profesorilor care le-au îndrumat paşii de-a lungul celor patru ani de liceu.

“Abia acum simt că se fructifică toate eforturiele pe care le-am depus în aceşti patru ani şi mă simt mândră că reprezint aici Colegiul Ghica”, a spus Mitran Andreea Roxana.

“Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la formarea mea în aceşti patru ani, de la profesori la colegi. De la fiecare am avut ceva de învăţat, lucruri care, cu siguranţă, mă vor ajuta pe viitor. Le urez tuturor absolvenţilor succes la Bacalaureat şi sper ca fiecare să ajungă acolo unde îşi doreşte”, a spus Stanciu Cristina Florentina.

“Eforturile chiar se răsplătesc, eu sunt dovada”, a spus Caraveţeanu Irina Maria.

“Odată cu închiderea uşii liceului, se deschide uşa vieţii. Le mulţumesc tuturor profesorilor pentru că ne-au ajutat şi ne-au îndrumat în viaţă, şi ne-au deschis calea către noi cunoştinţe, şi ne-au învăţat să fim drepţi, cinstiţi şi să-i respectăm pe ceilalţi”, a spus Iordăchioaia Ana Maria.

La sfârşitul festivităţii, conform tradiţiei, absolvenţii au aruncat tocile cât mai sus, s-au îmbrăţişat şi s-au fotografiat cu colegii, profesorii, părinţii.

Oficial, pentru elevii din clasele a XII-a cursurile se vor încheia vineri, 26 iunie, însă aceştia şi-au luat deja rămas bun de la şcoală. Până se vor putea bucura pe deplin de vacanţă, va mai trece însă o vreme. Examenul de Bacalaureat, probă de foc pentru cei mai mulţi dintre ei, bate la uşă. Abia spre jumătatea lunii iulie vor putea respira uşuraţi, după ce vor fi afişate rezultatele. Nu pentru mult timp însă, pentru cei mai mulţi dintre ei urmând cursa admiterii în învăţământul universitar. Abia după acest moment se vor putea bucura de vacanţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.