Social

8518 șomeri teleormăneni în luna mai

În luna mai, rata șomajului a fost de 5,93% în Teleorman, conform statisticilor realizate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM Teleorman. Numărul total este de 8518 șomeri teleormăneni, dintre care bărbații sunt predominanți (4967), având o rată de a șomajului de 6,78%, pe când femeile au rata de 5,05%.

Reprezentanții AJOFM Teleorman transmit că, în luna mai, au fost indemnizați 1325 de șomeri, afându-se mai multe femei (718) decât bărbați în această situație. În ceea ce privește procentul de indemnizație, 1291 de șomeri au fost indemnizați 75%, iar restul de 34 au îndeplinit condițiile legale pentru a fi indemnizați 50%.

Dintre persoanele care beneficiază de șomaj de 75%, 90 nu au niciun fel de studii. De asemenea, 290 de șomeri au învățământ gimnazial, pe când 57 de șomeri au învățământ universitar. În această categorie, cei mai mulți (460 șomeri) au ajuns până la stadiul liceal, inclusiv.

Persoanele care beneficiază de indemnizația de șomaj au și o serie de obligații legale. Conform Legii nr. 76 din 2002, șomerii trebuie să se prezinte lunar la agențiile de muncă pentru a primi sprijin pentru angajare. De asemenea, sunt obligați să caute permanent un loc de muncă și să participe la serviciile de stimulare a ocupării și de formare profesională oferite de autorități. În cazul în care se modifică una sau mai multe condiții, șomerii sunt obligați să notifice AJOFM.

Pe de altă parte, din statisticile realizate de AJOFM Teleorman, reiese că, în luna mai, cei care nu au îndeplinit toate condițiile legale pentru a primi indemnizație, dar sunt în evidența instituției și în căutarea unui loc de muncă, sunt într-un număr total de 7193 șomeri. Persoanele de gen masculin sunt predominante și la acest capitol, numărul acestora fiind de 4360. De asemenea, din numărul șomerilor neindemnizați, cei mai mulți dintre ei (3808) au învățământ gimnazial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.