Social

83,2%, rata de recenzare la nivelul județului Teleorman

În perioada 31 mai – 17 iulie se desfășoară în județul Teleorman a treia etapă a Recensământului Populației și Locuințelor, etapa în care recenzorii intră în teren și colectează prin interviu față-în-față, cu ajutorul tabletei, înregistrările individuale, pentru acele persoane care nu s-au autorecenzat on-line.

Potrivit reprezentanților Direcției Județene de Statistică, la nivelul județului Teleorman au fost constituite 372 sectoare în cele 97 UAT-uri, 37 dintre acestea fiind în municipiul Alexandria.

Sursa citată informează că până la data de 4 iulie s-au recenzat 261.633 de persoane (prin cele două metode CAWI și CAPI) reprezentând 83,2% din populația rezidentă țintă la 1 decembrie 2021 estimată de INS.

Participarea la recensământ este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art. 42) și este o îndatorire cetățenească având drept scop determinarea populației rezidente pentru fiecare unitate administrativ teritorială a județului Teleorman. Datele colectate prin intermediul recensământului vor fi folosite strict în scop statistic și nu în scop fiscal, de taxare sau în justiție.

În situația în care recenzorul nu vă poate contacta la domiciliu la momentul vizitei, veți găsi un bilet cu datele de contact ale acestuia pentru a stabili împreună data și intervalul orar când puteși realiza interviul.

Reprezentanții instituției reamintesc locuitorilor rezidenți din județul Teleorman că termenul final al recensământului este de 17 iulie 2022.

Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

RPL2021 este primul recensământ din Romania organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.