Economie

8 producători din Teleorman au depus cereri pentru achiziţionarea tancurilor de răcire a laptelui

Crescătorii de bovine din România au depus 81 de cereri de finanţare la APIA în vederea achiziţionării de tancuri de răcire a laptelui, însă nu toate au fost admise, numai 51 de cereri fiind declarate eligibile, potrivit APIA, pentru un număr de 16 judeţe. În judeţul au fost depuse admişi pentru primirea suvbenţiei 8 beneficiari, Teleormanul fiind printre judeţele cu cel mai mare număr de beneficiari ai acestei scheme de ajutor. Potrivit APIA, cel mai mare număr de beneficiari ai schemei de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui sunt în Botoşani, şi anume 10 beneficiari, după care urmează Teleormanul şi Maramureş cu câte 8 beneficiari.

Până acum, au fost achiziţionate 49 de tancuri de răcire a laptelui de către beneficiarii din cele 16 judeţe, cu două excepţii, respectiv, un beneficiar din Teleorman şi unul din Iaşi au renunţat la ajutorul financiar disponibil prin schema de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui.

În prezent, APIA derulează controale pe teren, pentru a evalua modul de implementare a schemei de ajutor de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui şi a avea o evidenţă clară a numărului de tancuri de răcire aflate în funcţiune. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.