Eveniment

8 persoane aparţinând grupării “Sportivilor” au fost trimise în judecată după ce au măsluit o ruletă la Zimnicea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpaţi, 5 dintre aceştia în stare de arest preventiv, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în săvîrşirea de infracţiuni de violenţă, şantaj şi fraude informatice.

Activitatea infracţională a inculpaţilor, cunoscuţi ca aparţinând grupării “Sportivilor”, a fost coordonată de către inculpatul B.M., 35 de ani, din municipiul Bucureşti. Potrivit DIICOT în fapt, s-a reţinut că, la data de 10 – 11.07.2012, inculpatul B.M.a obţinut în mod fraudulos un câstig de 175.000 lei, printr-o intervenţie mecanică neautorizată asupra unui aparat pentru jocuri de noroc, tip ruletă electronică, într-o sală de jocuir în oraşul Zimnicea. Potrivit anchetatorilor aparatul a fost alterat de către membrii grupării astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare.

Ulterior, inculpaţii au agresat şi ameninţat cu moartea mai multe părţi vătămate, precum şi pe administratorul societăţii comerciale din Zimnicea în incinta căreia se afla amplasat aparatul, pentru a-l determina pe acesta din urma să le plătească suma de bani astfel obţinută.

În cauză au fost efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de “constituire a unui grup criminal organizat”, şantaj, “fraudă informatică prin modificarea de date informatice” şi înşelăciune, cauza fiind trimisă spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.