Social

8 filme cu recomandări pentru susținerea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului

Pe 22 iunie 2021 încep probele pentru Evaluarea Națională, iar pe 28 iunie 2021 încep probele scrise pentru Bacalaureat.

Cu scopul sprijinirii elevilor care susțin aceste examene, reprezentanța Comisiei Europene în România și echipa de la Spațiul Public European prezintă o serie de 8 filme, care conțin recomandări pentru probele scrise la Matematică și Limba și Literatura Română, care pot fi vizionate pe paginile de Facebook ale acestora.

Conform celor două surse citate, fiecare film conține sfaturi utile oferite de profesiori, cât și exemple de rezolvare a celor mai dificile tipuri de subiecte. De asemenea, filmele oferă detalii despre baremul de corectare. În ceea ce privește temele abordate, acestea sunt împărțite pe două categorii: pentru absolvenții de gimnaziu și pentru cei de liceu.

Potrivit datelor transmise de sursele menționate, absolvenții de gimnaziu pot viziona 4 filme: “Atenție la neatenție: cum obținem punctaj maxim la exercițiile de algebră”, “Tips&Tricks: cum ne împrietenim cu subiectele de la Română”, “Secretele rezolvării problemelor de geometrie” și “Cum abordăm cele mai dificile subiecte de la Limba și Literatura Română”. Acestea sunt disponibile începând din 7 iunie până pe 13 iunie 2021.

Comisia Europeană în România și Spațiul Public European vor posta pe paginile lor oficiale de Facebook 4 filme pentru absolvenții de liceu: “Algebra la Bac – sfaturi și modele de rezolvare a unor exerciții”, “#BACDE10 – Puncte importante la Română și greșeli frecvente”, “Geometria nu e de speriat” și “Cum redactăm cea mai bună lucrare la Limba Română”. Acestea pot fi vizionate în perioada 14-20 iunie 2021.

Contextul realizării acestei serii are la bază un raport publicat de Monitorul Educației și Formării din 2020, din care reiese că procentul elevilor cu un nivel scăzut de cunoștințe la citire, matematică și știință este foarte mare, iar situația nu s-a îmbunătățit, deși între 2006 și 2015 au fost observate anumite îmbunătățiri la citire, știință și la matematică.

Conform aceleiași surse, procentul elevilor, care dețin cunoștințe complexe la materiile testate, este foarte scăzut: 1,4% la citire (media UE este de 8,5%), 3,2% la matematică (media UE este de 11%) și 1% la știință (media UE este de 6,3%).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.