Social

8 centre pentru probele orale şi 5 centre pentru probele scrise, în a doua sesiune a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Sesiunea a doua a Bacalaureatului a început marţi, 16 august, cu proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Din cauza numărului mic de candidaţi înscrişi în această sesiune Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat decizia ca pentru probele orale să fie organizate doar 8 centre de examen. Astfel, candidaţii la bacalaureat în această sesiune vor fi evaluaţi, în funcţie de zona în care provin, la: Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, Liceul Tehnologic nr. 1 şi Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Unirea” şi Liceul Tehnologic “Sfântul Haralambie” din Turnu Măgurele, Liceul Teoretic Zimnicea şi Liceul Teoretic Videle.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea examenului în sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an, în total, 986 de candidaţi, însă doar o mică parte dintre aceştia vor susţine probele orale, cei mai mulţi având probele recunoscute din sesiunile anterioare.

Astfel, pentru susţinerea probei evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, s-au înscris 95 de candidaţi, pentru proba de verificare a competenţelor digitale s-au înscris 102 candidaţi, iar pentru proba de verificare a competenţelor ligvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională s-au înscris 99 de candidaţi.

Pentru probele scrise, care se vor desfăşura începând de luni, 22 august, ISJ a stabilit cinci centre de examen: Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” şi Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede şi Liceul Teoretic Videle.

Proba scrisă la limba şi literatura română va fi susţinută în a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an de 526 de candidaţi. Pentru proba obligatorie a profilului sunt înscrişi 634 de candidaţi, cei mai mulţi urmând să susţină această probă la matematică (549 candidaţi), la istorie fiind înscrişi doar 85 de candidaţi.

Pentru ultima probă scrisă, proba la alegere dintre disciplinele profilului absolvit, s-au înscris 561 de candidaţi.

Lucrările la probele scrise vor fi evaluate în afara judeţului.

Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.