Eveniment

77 kg de produse lactate găsite în neregulă pe rafturile unor magazine din Teleorman

În perioada 10.10 – 21.10.2016, comisarii C.J.P.C. Teleorman au desfăşurat o acţiune tematică de control privind comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, a untului și brânzeturilor.

Controlul s-a desfăşurat la un număr de 28 operatori economici din municipiile Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, oraşul Videle şi din localitățile Nanov, Ștorobăneasa, Cervenia, Blejești, Purani, constatându-se abateri la un număr de 22 operatori economici.

Au fost verificate 1.555 kg produse lactate, în valoare de 15.120 lei, din care au fost descoperite cu abateri 77 kg de produse lactate în valoare de 814 lei, Aceste produse au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate.

În urma acestor controale au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale, din care 14 amenzi în valoare de 36.000 lei și 8 avertismente și au fost dispuse 9 măsuri de oprire temporară.

În ceea ce privește abaterile constatate în timpul controalelor, potrivit CJPC Teleorman acestea au fost: comercializarea de produse lactate cu abateri de informare, respectiv telemea vacă, oaie, capră, brânză și specialitate de brânză din Bulgaria, brânză dulce FRISS, care nu erau însoțite de elemente de informare și caracterizare; comercializarea de margarine și grăsimi tartinabile la raionul de produse lactate fără a se marca raionul aferent înlocuitorilor de produse lactate; neafişarea preţurilor de vânzare în mod vizibil, lizibil, uşor de identificat și comercializarea de produse lactate,  pachet Actimel fructe de pădure 8 produse la preț de 6 și Iaurt natural Danone 8 produse la preț de 7, fără a exista și produsul singur pentru verificare corectitudinii prețului afișat. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.