Social

76 locuri de muncă vacante în spaţiul european

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, 76 de locuri de muncă vacante în Danemarca, Belgia, Germania, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda, Spania, Suedia. Cele mai multe posturi sunt în Lituania care pune la dispoziţie 10 posturi mecanic aviaţie şi 30 de posturi inginer aeronave. În Danemarca sunt disponibile 2 posturi medic specialist psihiatru, în Belgia 2 posturi inginer proiectant principal Analog IC, în Germania un post inginer software, în Malta 5 posturi programator senior în Dynamics AX, în Norvegia un post senior inginer electric şi un post senior inginer mecanic,în Olanda 21 de posturi pentru ingineri cu diverse specializări, în Spania 2 posturi operator CNC (maşini de alezat şi frezat, strung), iar în Suedia un post de şofer camion.

EURES – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă – este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale şi sunt coordonate de către Comisia Europeană.

În cadrul AJOFM Teleorman funcţionează un Compartiment specializat pentru munca în străinătate, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii gratuite, precum: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

La nivelul judeţului Teleorman sunt depuse aproximativ 800 de dosare pentru a obţine un loc de muncă în Spaţiul Economic European, pentru perioada determinată şi în diferite domenii de activitate.

Persoanele interesate să lucreze în străinătate pe durată determinată se pot înregistra în baza de date a Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu, prezentând următoarele documente: BI/CI sau Paşaport (cu valabilitate de minim 6 luni)– copie; cazierul judiciar (care să ateste că nu are antecedente penale – termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES). (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.