Eveniment

75 de situații de urgență, gestionate de pompierii teleormăneni în două zile / Scurtcircuitul sau țigările nestinse, printre cauzele producerii incendiilor

Subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat în ultimele 48 de ore un număr de 75 de situații de urgență, dintre care 19 au fost pentru stingerea incendiilor (trei incendii izbucnite la anexe gospodărești și 16 de vegetație uscată, miriște și resturi menajere), 49 de cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, două evenimente rutiere produse pe raza localităților Țigănești și Zâmbreasca, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, două intervenții pentru salvarea unor animale mari din medii ostile vieții și două misiuni de recunoaștere la obiectivele socio-economice cu aglomerări de persoane, informează ISU Teleorman.

Una dintre misiuni s-a desfășurat astăzi de dimineață, în jurul orei 03.44, când pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Troianul. La sosirea celor trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, flăcările se manifestau la trei anexe gospodărești, realizate din paiantă, învelite cu tablă și cu plăci de azbociment, pe o suprafață de cca. 50 mp și la aproximativ 2 t de lemne de foc, cu riscul propagării la casa de locuit aflată în imediata apropiere. Militarii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale apreciate la peste 70000 de lei. Pagubele înregistrate, reprezentând cele trei anexe și mai multe bunuri de uz gospodăresc, au fost estimate la suma de 20000 de lei. Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că focul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la instalația electrică a anexelor.

De asemenea, marți dimineață, la ora 09.50, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari alexăndrineni pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Băbăița. Incendiul se manifesta la un depozit de furaje și la o anexă, cu posibilitate de propagare la construcțiile apropiate. Cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă de capacitate mare, pompierii au reușit să stingă focul în limitele găsite, în aproximativ o oră. Pagubele, reprezentând o construcție de aproximativ 5 mp și o căpiță de fân, au fost estimate la suma de 1000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 8000 de lei. Din primele cercetări, a reieșit că incendiul s-a produs de la o țigară nestinsă corespunzător, care a fost aruncată în apropierea materialelor ușor combustibile.

Și în municipiul reședință de județ, pe strada Libertății, a izbucnit un incendiu la acoperișul unei anexe gospodărești, luni seara, în jurul orei 21.31, cu pericol de propagare la celelalte construcții, precum și la o casă de locuit. Pentru gestionarea acestei situații de urgență au intervenit pompierii militari alexăndrineni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Focul, care se manifesta pe o suprafață de cca. 20 mp, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, în mai puțin de o oră. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.