Economie

75 de focare de pestă porcină africană sunt active în Teleorman; de la începutul anului au fost stinse 191 de focare

386 de focare de pestă porcină africană erau active, la nivelul județului Teleorman, la începutul anului 2020, potrivit unui raport al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Teleorman. Potrivit sursei citate, în perioada menționată au fost stinse 191 de focare de boala, iar în prezent, în localitățile din județ, mai sunt active 75 de focare de pestă porcină africană.

„În contextul evolutiei PPA în judet, s-a acționat pentru stingerea focarelor de boală, supravegherea stării de sănătate a suinelor și gestionarea probelor prelevate de la acestea în vederea expedierii la laborator”, transmit reprezentanții instituției.

De asemenea, au fost întocmite 43 de dosare de boală pentru despăgubirea  proprietarilor de suine afectate de pestă porcină africană, în sumă totală de 213.470 de lei.

În curs de finalizare a dosarelor de boală pentru pesta porcină africană PPA, mai sunt 15 dosare, pentru 88 de suine, iar suma care urmează să fie virată în conturile proprietarilor este de 43.600 lei, se mai arată în raportul întocmit de reprezentanții DSVSA Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.