Sport

75 de echipe prezente la Adunarea generală a AJF Teleorman

În urmă cu două zile, AJF Teleorman a desfăşurat Adunarea generală a membrilor afiliaţi, eveniment care a reunit, spre deosebire de anii trecuţi, un număr destul de mare de echipe, 75. Şedinţa ordinară din acest an, care a avut loc tot la Casa sindicatelor din Alexandria, a fost una relativ liniştită în prima sa parte, când s-au prezentat alocuţiunea preşedintelui Stan Prodan, bilanţul financiar-contabil şi bugetul de cheltuieli, precum şi raportul Comisiei de cenzori. Ultima parte a discuţiilor, ca de fiecare dată, a fost una mult mai încinsă, la aceasta luând cuvântul mai mulţi reprezentanţi de echipe sau conducători de cluburi (Florea Voicilă – preşedinte FCM Alexandria, Sandu Vâlcu – primar Nenciuleşti, Tudorel Ţone – preşedinte Spicpo Poroschia). S-a vorbit despre organizarea jocurilor, despre calitatea arbitrajului teleormănean, despre greşelile care s-au făcut şi despre ce s-ar putea face pentru a se îndrepta lucrurile, în principal din punct de vedere al disciplinei.

În final, preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, care a avut alături, în prezidiu, pe vicepreşedintele Dan Niţu, preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri, pe Cătălin Cuşcă, secretarul AJF, şi pe unul din reprezentanţii echipelor în Comitetul Executiv, Valentin Trăistaru, primarul comunei Buzescu, a invitat pe toată lumea la un “pahar de vorbă”, unde s-au discutat, mai pe îndelete, multe lucruri legate de fotbalul judeţean.

 

Alocuţiunea preşedintelui, axată pe starea de disciplină

În mesajul pe care preşedintele Stan Prodan l-a transmis echipelor, prin alocuţiunea sa, un rol preponderent l-a avut îmbunătăţirea stării disciplinare din fotbalul teleormănean. Oficialul AJF a vorbit despre starea de indisciplină a unor indivizi certaţi cu bunele maniere şi bunul-simţ, care consideră că terenul de fotbal este locul unde pot să-şi manifeste pornirile huliganice. Iar la acest capitol s-a făcut referire la aşa-zişii jucători, de notorietate în fotbalul teleormănean (C. Anatole de la AS Vedea, M. Neacşu de la Petrolul Poeni, A. Toma de la Cetatea Turnu Măgurele, M. Neacşu de la Dunărea Zimnicea, dar şi alţii), care au reuşit să inspire teamă, la propriu, celor cu care au intrat în contact din punct de vedere fotbalistic. De asemenea, au fost amintite şi câteva echipe, care, prin comportamentul unor conducători, au reuşit să atragă sancţiuni din partea forului disciplinar.

Mesajul de final al lui Stan Prodan către echipe a fost foarte clar, “lăsaţi duşmănia şi ura de-o parte, fotbalul trezeşte, într-adevăr pasiuni, dorinţe, dar acestea pot apărea în teren, după terminarea jocului, a celor 90 de minute, haideţi să rămânem prieteni!”, dar a făcut şi apel la sportivitate, “chiar dacă uneori poate că avem motive să ne supărăm”.

Interesantă a fost însă reacţia preşedintelui Prodan când unul din reprezentanţii echipei Tineretul Siliştea a vrut să spună câteva cuvinte despre “celebrul” Marin Neacşu, a cărui situaţie spera să fie reabilitată; şeful AJF Teleorman nici n-a vrut să audă despre individul respectiv, care “blochează maşina arbitrilor, el ameninţă pe toată lumea şi face doar ce vrea un individ care nu are ce căuta pe terenul de fotbal”, astfel că subiectul s-a stins înainte de a se discuta!

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.