Social

70,97% dintre candidaţii teleormăneni au promovat concursul de ocupare a posturilor vacante din învăţământ

Monica DUMITRESCU

220 de dascăli teleormăneni, dintr-un total de 312 care au susţinut proba scrisă în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, care s-a desfăşurat miercuri, 20 iulie, au reuşit să obţină note de cel puţin 5. 105 dintre aceştia au obţinut note peste 7 şi pot candida pentru unul dintre posturile titularizabile scoase anul acesta la concurs. Rezultatele au fost publicate pe pagina web titularizare.edu.ro, miercuri, 27 iulie 2016. Potrivit datelor, procentul de promovabilitate la acest concurs este de 70,97%, iar al notelor mai mari de 7 este 33,87%.

90 de candidaţi au obţinut note mai mici de 5, iar lucrările a doi dintre candidaţii la disciplina educaţie fizică şi sport au fost anulate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, iniţial în cursa pentru obţinerea unuia din posturile vacante în unităţile de învăţământ teleormănene pentru anul şcolar 2016-2017 au intrat peste 500 de dascăli, însă au fost validaţi pentru susţinerea probei scrise 450 dintre aceştia. 67 de candidaţi dintre cei validaţi nu s-au prezentat la concurs, alţi 71 de candidaţi s-au retras după ce au primit subiectele.

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii până cel târziu joi, 28 iulie. Contestaţiile se depun la sediul ISJ. Rezultatele finale se afişează în data de 3 august.

Anul acesta, şansele de titularizare în învăţământul teleormănean sunt reduse. Doar 29 de posturi, 13 în mediul urban şi 16 în mediul rural, sunt titularizabile.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediul inspectoratului şcolar şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2016.

Pentru anul şcolar 2016-2017, în unităţile de învăţământ din Teleorman sunt disponibile, în total, 938 de posturi, cea mai mare parte fiind posturi netitularizabile incomplete. Posturi netitularizabile complete sunt 155, iar titularizabile sunt doar 29 de posturi (13 în mediul urban şi 16 în mediul rural).

Şi anul acesta, cea mai mare concurenţă este pentru posturile de învăţători şi educatoare. La concurs s-au înscris 71 de învăţători pentru ocuparea a 5 posturi titularizabile şi 38 netitularizabile şi 135 de educatoare, pentru ocuparea a 7 posturi titularizabile şi 52 netitularizabile.

Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile se realizează în şedinţe publice organizate de ISJ în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august. În perioada 16-25 august, se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (anagajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.