Social

70 focare de pestă porcină africană, stinse în Teleorman

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a actualizat situația privind evoluția pestei porcine africane, astfel că, la nivel național, joi erau active 135 de focare, după ce, în intervalul 30 decembrie – 6 ianuarie, au fost stinse 88 de focare. Cele mai multe dintre focarele de pestă porcină stinse în perioada menționată au fost în județul Teleorman – 70, în Ilfov au fost stinse 8 focare, în Giurgiu – 6, iar în județele Dâmbovița, Timiș, Vaslui și municipiul București, câte un focar. 16 dintre focarele stinse au fost în exploatații comerciale.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 10 focare noi de pestă porcină africană, repartizate astfel: în județul Bihor – 3, Cluj – 2, Dolj, Harghita, Prahova, Satu Mare și Vaslui, câte un focar.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 6.161 de cazuri la mistreți în 41 de județe. Cele mai multe cazuri confirmate s-au înregistrat în județul Teleorman – 542, urmat de Satu Mare, cu 444 și de Timiș, cu 324 de cazuri. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

În intervalul 01.01.2022 – 06.01.2022 au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreți, după cum urmează: județul Bihor – 1 caz PPA, mistreț vânat; județul Bistrița-Năsăud – 4 mistreți găsiți morți; judeţul Dâmbovița – 2 cazuri PPA, mistreți vânați; judeţul Hunedoara – 1 caz PPA, mistreț găsit mort; județul Iași – 2 cazuri PPA, mistreți vânați; judeţul Tulcea – 1 caz PPA, mistreț vânat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.