Social

70 de medici pensionari din Teleorman au primit aviz pentru prelungirea activităţii peste vârsta legală de pensionare

În conformitate cu prevederile Legii nr.113/2016 pentru modificarea art. 391 alin. (8) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, “medicii care îşi desfăşoară activitatea în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate judeţene, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, îşi pot continua activitatea, după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de direcţia de sănătate publică judeţeană şi de CJM, prin colegiile judeţene ale medicilor, pe baza certificatului de sănătate. Necesitatea prelungirii activităţii se stabileşte de către o comisie organizată la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene”.

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman s-a constituit comisia în conformitate cu prevederile art.391 alin.8 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, formată dintr-un reprezentant al DSP Teleorman, un reprezentant al CAS Teleorman şi un reprezentant al CJM Teleorman.

În urma constituirii comisiei, au primit aviz pentru continuarea activităţii după vârsta de pensionare, potrivit unei liste publicate de DSP Teleorman, 70 de medici din Teleorman. Lista a fost actualizată la data de 8 august.

Din cei 70 de medici pensionari, 24 sunt medici care îşi desfăşoară activitatea în unităţile sanitare cu paturi, respectiv 6 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, 6 la Spitalul Municipal Turnu Măgurele, 2 la Spitalul Municipal CARITAS Roşiorii de Vede, la Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede a primit aviz pentru continuarea activităţii după pensionare un singur medic, la Spitalul Orăşenesc Zimnicea 6 medici au solicitat şi au primit aviz pentru continarea activităţii după pensionare, iar la Spitalul de Psihiatrie Poroschia îşi vor continua activitatea 3 medici.

În cazul medicilor de familie, 23 de medici au primit avizul DSP şi CJM pentru continuarea activităţii după pensionare. De altfel, 19 medici specialişti şi 4 medici de laborator şi-au prelungit activitatea peste vârsta legală de pensionare. (C.P.)

One Comment

  1. si medicii tineri,unde vor putea lucra in judet? sau vor fi obligati sa plece din tara?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.