Eveniment

69 de primării din județ au primit bani de la Guvern

69 de unități administrativ-teritoriale din Teleorman vor primi sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, a hotărât Guvernul Dăncilă în ședința de luni, 14 octombrie.

Executivul a adoptat o hotărâre prin care, la nivel național, aproape 1.600 de localități urmează să primească sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Suma pe care administrațiile locale o vor primi de la Executiv este 1,4 miliarde de lei, potrivit actului normativ.

La stabilirea sumelor propuse a fi repartizate pe fiecare unitate administrativ-teritorială s-a avut în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcționare: cheltuieli de personal, inclusiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap, și cele aferente sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul județelor; bunuri și servicii pentru întreținerea unităților de învățământ și pentru cele aferente sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul județelor; alte naturi de cheltuieli urgente necesare în anul 2019, a căror efectuare nu poate fi amânată.

În Teleorman, cea mai mare sumă a fost alocată municipiului Alexandria, respectiv 7.704 mii lei, în timp ce municipiul Roșiori de Vede a primit 3.876 mii lei, iar Turnu Măgurele are alocată suma de 4.600 mii lei. De asemenea, orașul Videle a primit 3.613 mii lei, iar Zimnicea are alocată suma de 3.200 mii lei.

În ceea ce privește localitățile rurale din județ, cea mai mare sumă, de 1.460 mii lei, merge către Cosmești. Totodată, sume mari au fost alocate pentru localitățile Gălăteni (700 mii lei), Saelele (905 mii lei), Talpa ( 900 mii lei), Țigănești (702 mii lei), Zâmbreasca (650 mii lei), Plosca (655 mii lei), Islaz (660 mii lei), Gratia (661 mii lei), Dobrotești (630 mii lei).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.