Social

68 de candidaţi teleormăneni la concursul de titularizare în învăţământ au contestat rezultatele

Monica DUMITRESCU

Aproape un sfert din numărul dascălilor teleormăneni care au susţinut proba scrisă în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, care s-a desfăşurat miercuri, 20 iulie, a contestat rezultatele. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, au depus contestaţii în termenul stabilit de metodologie 68 de dascăli. Cele mai multe contestaţii , respectiv 27, vin din partea educatoarelor, la această specializare fiind şi cei mai mulţi candidaţi.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor depuse, se afişează în data de 3 august.

Înaintea contestaţiilor, 220 de dascăli teleormăneni, dintr-un total de 312 care au susţinut proba scrisă în cadrul concursului, au reuşit să obţină note de cel puţin 5, procentul de promovabilitate fiind 70,97%. Doar 105 (33,87%) dintre aceştia au obţinut note peste 7 şi pot candida pentru unul dintre posturile titularizabile scoase anul acesta la concurs. Cei cu note între 5-7 pot fi angajaţi doar pe perioadă determinată.

90 de candidaţi au obţinut note mai mici de 5, iar lucrările a doi dintre candidaţii la disciplina educaţie fizică şi sport au fost anulate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, iniţial în cursa pentru obţinerea unuia din posturile vacante în unităţile de învăţământ teleormănene pentru anul şcolar 2016-2017 au intrat peste 500 de dascăli, însă au fost validaţi pentru susţinerea probei scrise 450 dintre aceştia. 67 de candidaţi dintre cei validaţi nu s-au prezentat la concurs, alţi 71 de candidaţi s-au retras după ce au primit subiectele.

Şi anul acesta, şansele de titularizare în învăţământul teleormănean sunt reduse. Doar 29 de posturi, 13 în mediul urban şi 16 în mediul rural, sunt titularizabile.

Pentru anul şcolar 2016-2017, în unităţile de învăţământ din Teleorman sunt disponibile, în total, 938 de posturi, cea mai mare parte fiind posturi netitularizabile incomplete. Posturi netitularizabile complete sunt 155. Cea mai mare concurenţi va fi pentru posturile de învăţătoti şi educatoare. Repartizarea pe posturi se face în mai multe etape, în şedinţe publice, începând cu 8 august. Prima repartizare se face pe posturile titularizabile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.