Social

68 de candidaţi teleormăneni la Bacalaureat, înscrişi după promovarea corigenţelor

Monica DUMITRESCU

68 de absolvenţi de liceu din Teleorman, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă săptămâna trecută s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în cea de-a doua sesiune din acest an.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, numărul candidaţilor înscrişi în a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an a ajuns la 986. Cei mai mulţi dintre aceştia au susţinut examenul în sesiunea din vara acestui an sau în sesiunile anterioare, însă nu au promovat toate probele sau nu au reuşit să obţină cel puţin media 6, condiţie obligatorie pentru a promova bacalaureatul, astfel că în sesiunea a doua vor susţine doar unele probe.

Pentru susţinerea primei probe orale, cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, s-au înscris 95 de candidaţi, pentru proba de verificare a competenţelor digitale s-au înscris 102 candidaţi, iar pentru proba de verificare a competenţelor ligvistice de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională s-au înscris 99 de candidaţi.

Proba scrisă la limba şi literatura română va fi susţinută în a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an de 526 de candidaţi. Pentru proba obligatorie a profilului sunt înscrişi 634 de candidaţi, cei mai mulţi urmând să susţină această probă la matematică (549 candidaţi), la istorie fiind înscrişi doar 85 de candidaţi.

Pentru ultima probă scrisă, proba la alegere dintre disciplinele profilului absolvit, s-au înscris 561 de candidaţi.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an se va desfăşura în perioada 16 august – 1 septembrie. În zilele de 16 şi 17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 17-19 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 18 şi 19 august evaluarea competenţelor digitale. Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.