Eveniment

67 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști într-o singură zi / Mai mult de jumătate dintre ele, pentru viteză

Polițiștii teleormăneni au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 33.027 de lei, au reținut 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare, în urma acțiunilor preventive desfășurate marți, 29 martie.

Dintre acestea, 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 sancțiuni pentru depășire, 1 sancțiune lipsă asigurare obligatorie de răspundere civilă și 5 sancțiuni pentru alte abateri.

Spre exemplu, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 60 ani, din comuna Peretu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Peretu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul  expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiuniide “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.