Economie

67 de locuri de muncă vacante în străinătate

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate, 67 locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi, 25 sunt disponibile în Danemarca şi sunt pentru stagiari în ferme de cultivare a legumelor, fructelor de pădure, în sere de legume, livezi. Mai sunt disponibile 20 de posturi pentru şoferi autocamion în Ungaria. Pentru Austria sunt disponibile 5 posturi drujbist, 5 posturi alpinist-drujbist, 1 post medic-director cercetare în laborator de patologie, iar pentru Germania: 2 posturi asistent medical generalist şi 3 posturi inginer software. În Norvegia este disponibil un singur post pentru inginer proiectant electric, în Spania 4 posturi operator CNC pentru maşini de frezat şi alezat – prelucrare piese metalice, iar în Slovenia un post medic specialist psihiatrie.

EURES – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă – este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale şi sunt coordonate de către  Comisia Europeană.

În cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman funcţionează un Compartiment specializat pentru munca în străinătate, în cadrul căruia se acordă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii gratuite, precum: obţinerea unui loc de muncă în condiţii sigure; informare şi consiliere profesională, privind încadrarea în muncă în străinătate; informaţii detaliate asupra locurilor de  muncă adecvate şi despre condiţiile de viaţă şi de muncă din alte state; organizarea de burse ale locurilor de muncă la solicitarea partenerilor EURES externi.

Potrivit reperezentanţilor AJOFM la nivelul judeţului Teleorman sunt depuse 645 de dosare pentru a obţine un loc de muncă în Spaţiul Economic European, pentru perioada determinată şi în diferite domenii de activitate. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.