Eveniment

67 de candidaţi din Teleorman nu s-au prezentat la concursul de titularizare. Alţi 71 s-au retras după ce au văzut subiectele

Monica DUMITRESCU

Doar 313 dascăli au mai rămas în cursa pentru obţinerea unuia din posturile vacante în unităţile de învăţământ teleormănene pentru anul şcolar 2016-2017. Au fost validaţi pentru susţinerea probei scrise în cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, care s-a desfăşurat miercuri, 20 iulie, doar 451 de dascăli din cei peste 500 înscrişi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, 67 de cadidaţi dintre cei validaţi nu s-au prezentat la concurs. Alţi 71 de candidaţi s-au retras după ce au primit subiectele.

În funcţie de rezultatele pe care le obţin la acest concurs, dascălii vor fi repartizaţi pe posturile vacante. Astfel, doar candidaţii care obţin cel puţin nota 7 la acest concurs pot fi repartizaţi pe unul din posturile titularizabile. Pentru posturile netitularizabile nota minimă admisă este 5.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iulie, la sediul inspectoratului şcolar şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2016. Contestaţiile se depun la sediul ISJ în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 28 iulie. Rezultatele finale se afişează în data de 3 august.

Pentru anul şcolar 2016-2017, în unităţile de învăţământ din Teleorman sunt disponibile, în total, 938 de posturi, cea mai mare parte fiind posturi netitularizabile incomplete. Posturi netitularizabile complete sunt 155, iar titularizabile sunt doar 29 de posturi (13 în mediul urban şi 16 în mediul rural).

Şi anul acesta, cea mai mare concurenţă este pentru posturile de învăţători şi educatoare. La concurs s-au înscris 71 de învăţători pentru ocuparea a 5 posturi titularizabile şi 38 netitularizabile şi 135 de educatoare, pentru ocuparea a 7 posturi titularizabile şi 52 netitularizabile.

Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile se realizează în şedinţe publice organizate de ISJ în zilele de 8 şi 9 august. Transformarea posturilor şi actualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată rămase neocupate va avea loc pe 10 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată are loc în perioada 26-29 august 2016. Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră sunt programate în perioada 11-29 august. În perioada 16-25 august, se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (anagajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

One Comment

  1. Ce facut valoarea mea, domnul invatator Georgica NITU,acest sex simbol al scolii romanesti?!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.