Social

667 elevi din Teleorman se regăsesc pe lista beneficiarilor Euro 200

calculatorDoar 667 din cei 864 de elevi teleormăneni care au solicitat ajutorul de 200 de Euro din partea statului pentru achiziţionarea unui calculator anul acesta se regăsesc pe lista beneficiarilor publicată de Ministerul Educaţiei la sfârşitul săptămânii trecute.

Nemulţumiţii au la dispoziţie 5 zile pentru a depune contestaţii, iar rezultatele contestaţiilor, respectiv lista finală cu beneficiarii va fi afişată până pe 24 iunie, dată de la care pot fi ridicate bonurile valorice de 200 de euro. Data limită pentru ridicarea bonurilor valorice este 30 iulie, iar cea pentru achiziţionarea calculatoarelor 31 august, dată după care bonurile valorice îşi pierd valabilitatea.

Euro 200 este un program derulat de Ministerul Educaţiei, începând din anul 2004, prin care elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, pot obţine un ajutor în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Excepţie fac beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Programul Euro 200 a suferit câteva începând de anul trecut când au fost introduse câteva criterii de departajare a elevilor consideraţi eligibili. Prioritate au avut copiii cu rezultate şcolare bune, precum şi cei care au înregistrat o frecvenţă bună la cursuri pe parcursul anului şcolar anterior. Anul trecut, 574 de elevi şi studenţi teleormăneni au fost declaraţi beneficiari ai ajutorului în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Până anul acesta au beneficiat de cei 200 de euro peste 8500 de elevi teleormăneni, cei mai mulţi în perioada 2006-2007. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.