Social

656 locuri de muncă vacante oferite la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți / 43 de tineri au fost selectați în vederea încadrării

Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți, eveniment care s-a  desfășurat vineri, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediile agențiilor locale din Roșiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Acțiunea s-a adresat absolvenților, dar au putut participa și celelalte categorii de persoane, care nu au loc de muncă sau care au dorit schimbarea acestuia.

În vederea participării la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți au fost contactaţi 895 de agenţi economici, fiind identificate 656 locuri de muncă vacante.

Pentru studii superioare, au fost anunţate locuri vacante pentru următoarele calificări: contabil, inginer mecanic, inginer electrician, proiectant, diriginte șantier etc.

Pentru persoanele cu studii medii sau profesionale, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru ocupaţiile de zugrav, lăcătuș mecanic, consilier vânzări, agent asigurări, casier, mecanic auto, operator la preparararea produselor lactate etc.

La eveniment au participat 818 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, au fost selectați 43 de absolvenți în vederea încadrării, care urmează să susțină un interviu de angajare sau o probă de lucru.

În cadrul Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au obținut informaţii suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către A.J.O.F.M. Teleorman, la facilităţile acordate în cazul angajării şi la ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES.

Au fost amenajate standuri separate pentru activitățile de: mediere, consiliere privind cariera, formare profesională, economie socială, acordarea de informații privind alcătuirea unui CV, a unei scrisori de intenție, precum și alte tehnici de identificare a unui loc de muncă și au fost distribuite pliante, broșuri, flyere, pentru promovarea serviciilor oferite de AJOFM Teleorman, precum și a proiectelor implementate: Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, Relația SPO cu angajatorii – eSPOR, “Oportunități pentru tinerii NEET’s” din Regiunea Sud Muntenia.

La bursa locurilor de muncă au participat reprezentanți ai Centrului Militar Judetean Teleorman, ai Liceului Tehnologic Nr.1 din Alexandria, precum și ai partenerilor Helianthus, Asociația pentru Formare, Educație și Dezvoltare EUROFED, SC Unic Sports SRL Craiova,  Iproex Bucuresti.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, la telefon 0247/310155 sau e-mail: ajofm.tr@anofm.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.