Social

65% dintre candidații teleormăneni au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională

Proporția candidaților teleormăneni cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 65% la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Teleorman transmit că au fost 1176 de absolvenți de clasa a VIII-a la acest examen.

Conform statisticilor realizate de reprezentanții Ministerului Educației pentru acest examen, la nivel național, județul Cluj a avut cel mai bun procentaj (88,7%) al candidaților cu note mai mari sau egale cu 5, dintre care au fost 16 medii de 10, fiind, de asemenea, cele mai multe din România într-un singur județ.

Așadar, din informațiile publicate de reprezentanții ISJ Teleorman reiese că au fost depuse 276 de contestații în Teleorman, dintre care 144 de lucrări au fost reevaluate la disciplină Matematică, iar, la Limba și literatura română, au fost mai puține, și anume 132 lucrări.

În ceea ce privește încheierea examenului cu note mai mari sau egale cu 5, reprezentanții ISJ Teleorman precizează că procentul este mai mare la Limba și literatura română decât la Matematică, respectiv 75,8%. De asemenea, 5 candidați au obținut nota 10 la prima probă menționată. La nivel național, la această disciplină, 84% din candidați au obținut note mai mari sau egale cu 5, dintre care 482 au obţinut nota 10.

Pe de-o parte, la Matematică, numărul candidaților care au obținut note mai mari sau egale cu 5, este mult mai mic (995 de candidați), fiind într-un procent de 54,9% din totalul celor care au susținut examenul. Deși situația pare mai negativă la această disciplină, 11 candidați au obținut nota 10, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman. La nivel național, 67,4% din candidați au obținut note mai mari sau egale cu 5, fiind, în total, 1.505 de candidaţi care au obţinut nota 10 la această disciplină.

În ceea ce privește rata de participare la probele examenului discutat, procentul candidaților a fost aproape de 100%, mai exact 92,7%, fiind, în total, 1955 de absolvenți înscriși, dintre care 1812 au fost prezenți la Limba și literatura română, iar la Matematică, cu un candidat mai mult. De asemenea, sursa citată transmite că “niciun elev nu a fost eliminat pe durata desfășurării probelor”.

Având în vedere contextul pandemiei, absolvenții învățământului gimnazial care nu au putut susține probele din motive justificate pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2, reprezentanții ISJ Teleorman informează că un singur candidat s-a înscris pentru proba de luni, în etapa specială, la Limba și literatura română.

De asemenea, aceștia explică cum se calculează media de admitere în învățământ liceal de stat, aceasta fiind “media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%)”.

În perioada următoare (16-22 iulie), absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți, vor completa opțiunile în fișele de înscriere la învățământul liceal de stat. Repartizarea computerizată va urma pe 24 iulie 2021.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.