Social

65 de elevi ai Şcolii nr. 6 din Alexandria primesc zilnic o masă caldă după cursuri

Monica DUMITRESCU

Printr-un proiect al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, susţinut de compania Johnson & Johnson, 65 de elevi din clasele primare de la Şcoala Gimnazială nr. 6 din Alexandria primesc o masă caldă în fiecare zi, la finalul cursurilor, începând de luni, 20 octombrie.

Proiectul “Mese calde pentru copii defavorizaţi” este un proiect pilot care se desfăşoară până pe 19 decembrie 2014, dată după care elevii intră în vacanţa de iarnă şi reprezintă o acţiune la nivel european derulată în şase ţări din regiune: România, Croaţia, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina. Scopul proiectului este de a veni în sprijinul unor copii proveniţi din familii nevoiaşe care nu îşi pot asigura necesarul de hrană zilnică.

Societatea de Cruce Roşie Română a ales să deruleze acest proiect prima dată în Teleorman, judeţ care face parte din regiunea sudică, una dintre cele mai sărace zone din România.

Cu prilejul demarării acestui proiect, la începutul acestei săptămâni, la Şcoala nr. 6 din Alexandria, alături de reprezentanţii Filialei de Cruce Roşie Teleorman s-a aflat directorul general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Ioan Silviu Lefter, precum şi alţi reprezentanţi ai acesteia, dar şi reprezentanţi ai companiei care susţin financiar derularea proiectului în următoarele două luni.

Cu toţii au subliniat necesitatea implementării unor proiecte prin care copiii din familii cu venituri precare să fie sprijiniţi pentru a putea urma cursurile unei şcoli, proiecte care să contribuie substanţial la reducerea abandonului şcolar care în ultimii ani înregistrează cote alarmante.

“Crucea Roşie acţionează de regulă în caz de dezastre. Consider că sărăcia este un dezastru şi acesta este motivul pentru care neimplică în proiecte sociale. Pe lângă ajutorul pe care îl dăm familiilor defavorizate, prin acest proiect descurajăm abandonul şcolar. Cu sprijinul tuturor românilor care doresc să se implice, doresc să continuăm acest proiect cel puţin până la sfârşitul acestui an şcolar. Cred în succesul acestui proiect”, a declarat directorul general al SNCRR, Ioan Silviu Lefter. Acesta a mai precizat că orice cetăţean se poate alătura iniţiativei, oferind o donaţie de 2 euro, la numărul de SMS 8863, valabil în orice reţea.

Felicia Cârpaciu, directorul Filialei Teleorman a Crucii Roşii, a precizat că Şcoala nr. 6 din Alexandria nu a fost aleasă întâmplător pentru derularea acestui proiect, unitatea de învăţămân fiind poziţionată într-un cartier în care locuiesc foarte multe familii cu venituri mici.

Potrivit directorului unităţii de învăţământ, prof. Dumitru Avram, 60% din totalul elevilor provin din familii cu situaţie materială precară, iar 40% dintre aceştia aparţin etniei romilor.

IMG_4168IMG_4171

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.