Social

65 de calculatoare vor ajunge în patru instituții de învățământ din Teleorman prin programul Dăm Click pe România

Peste 2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în prima parte a ediției Dăm Click pe România 2024, către 152 de instituții educaționale din 37 de județe ale țării.

Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

În urma demarării primului apel derulat în perioada 15 aprilie – 12 mai 2024, au fost stabiliți câștigătorii instituțiilor din fiecare județ, iar anul acesta în județul Teleorman 65 de calculatoare vor ajunge în următoarele instituții: Grădinița cu Program Prelungit “Ion Creangă” Alexandria, Școala Gimnazială Crevenicu, Colegiul Național “Anastasescu” și Școala Gimnazială Talpa.

“Dăm click pe România este un proiect educațional și de mediu început în 2008 prin care am reușit să donăm calculatoare recondiționate în atelierul educlick în 10% dintre școlile și instituțiile educaționale din țară din medii defavorizate, cu precădere rurale, care nu beneficiază de astfel de echipamente

Ediția Dăm Click pe România 2024, susținută de Kaufland România și OMV Petrom, are două apeluri de proiecte, iar la finalul ediției, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 290 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate”, transmit reprezentanții asociației.

Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 15 aprilie și 12 mai, la finalul căruia 168 de aplicații au fost înscrise.

Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 26.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.

Comments are closed.