Economie

632 de fermieri din Teleorman primesc ajutorul de stat pentru culturile înfiinţate în toamna lui 2019, afectate de secetă

Peste 27.800 de fermieri primesc, la nivel național, ajutorul de stat pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, suma totală ridicându-se la 849,99 milioane de lei, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

„Agenţia de Plăţi şi intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoştinţă opiniei publice, situaţia rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative şi a plăţilor aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare judeţ în parte. Sprijinul financiar a fost acordat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, valoarea ajutorului fiind calculată în conformitate cu art. 11 alin.2 din OUG 148/2020”, se menţionează într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, de la nivelul județului Teleorman, 632 de fermieri primesc ajutor de stat acordat pentru culturile înființate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică. Suprafața totală afectată de secetă este de 11.223,83 ha, iar suma totală cuvenită se ridică la 8.515.115,22 de lei.

De ajutor de la stat beneficiază producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările și completările ulterioare; producătorii agricoli persoane juridice, cu excepția grupurilor de producători.

Ajutorul de stat se acordă beneficiarilor care au înființat în toamna anului 2019 culturi de: grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz sau rapiță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.