Economie

604.000 lei, valoarea amenzilor aplicate de Garda de Mediu Teleorman în primele trei luni ale anului

Comisariatul Judeţean Teleorman al Gărzii Naţionale de Mediu a desfășurat în perioada 01.01.2022 – 31.03.2022 activitatea de inspecție și control cu un număr de 4 echipe de comisari, efectuând 190 de controale, din care 2 controale planificate și 188 controale neplanificate.

Cele 188 de controale neplanificate au vizat: 58 controale pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 24 controale în urma autosesizării, 27 controale pentru rezolvarea unor reclamaţii, 2 controale pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, 54 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, 4 controale pentru identificarea de obiective noi, 1 control pentru verificarea măsurilor impuse și 18 controale efectuate cu alte autorități.

În primul trimestru al anului 2022, au fost înregistrate 60 de petiții din care 51 au fost soluționate conform prevederilor OUG 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor și conform competențelor legale ale Gărzii Naționale de Mediu și 9 petiții sunt în termenul legal de soluționare.

În baza Legii 292/2008 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, au fost formulate 42 puncte de vedere.

În vederea respectării prevederilor Regulamentului (CE) 1013/2016 privind transferul de deșeuri, comisarii de mediu au efectuat 13 controale la punctele de trecere a frontierei.

Totodată, în perioada menționată, Comisariatul Județean Teleorman al Gărzii Naționale de Mediu a luat măsuri imediate pentru preluarea unui exemplar de specie protejată rănită – Lebădă din zona localității Didești și plasarea acesteia în custodia unui centru de îngrijire a exemplarelor de faună sălbatică rănite, până la atingerea stării fiziologice normale care să le permită reintroducerea în habitatele naturale.

Principalele neconformităţi constatate în urma acțiunilor de inspecţie şi control efectuate au fost desfășurarea de activități autorizabile pe linie de mediu fără deținerea unei autorizații de mediu; nerespectarea prevederilor autorizației de mediu; lipsa documentelor privind trasabilitatea deșeurilor generate din activitate: evidența gestiunii deșeurilor, documentele aferente valorificării/ eliminării deșeurilor; depozitări necontrolate de deșeuri, incendieri deșeuri.

Urmare a neconformităților constatate, au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente și 44 amenzi în valoare de 604000 lei, s-au dispus 14 suspendări de activitate și a fost transmisă către Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman o propunere de suspendare a actului de reglementare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.