Social

60.000 de doze de vaccin antitetanos vor fi distribuie DSP-urilor, în intervalul următor

vaccin-Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană, a precizat, în data de  11 aprilie, că există stocuri de vaccin antitetanos, atât în DSP-uri, cât şi în unităţile sanitare cu paturi, potrivit verificărilor efectuate în data de 10 aprilie, iar lipsa totală a acestui vaccin nu a fost înregistrată în nici un judeţ, doar unele spitale nemaiavând pe stoc, însă la nivel de DSP există.

Numărul dozelor de vaccin antitetanos nu este mare nici la nivelul judeţului Teleorman, însă acesta nu lipseşte, iar în caz de nevoie pacienţii pot beneficia de acest vaccin. Criza, dacă o putem numi aşa, pentru că stocuri există, dar sunt puţine doze, este cauzată de faptul că Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccin antitetanos din 2010, vaccinul fiind importat de la acea dată şi până  în prezent.
În cursul săptămânii viitoare, potrivit contractului semnat, a declarat Adrian Pană, Unifarm va achiziţiona o nouă tranşă de 60.000 de doze de vaccin antitetanos, doze care vor fi distribuite către DSP-urile judeţene. De asemenea, în următoarele săptămâni se vor asigura cantităţile necesare pentru tot anul 2013. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.