Social

6 posturi titularizabile, rămase neocupate în învăţământul teleormănean

profesoriMonica DUMITRESCU

Prima etapă a repartizării cadrelor didactice care au susţinut concursul naţional pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul preuniversitar s-a încheiat. În această etapă s-a făcut repartizarea dascălilor care au obţinut cel puţin nota 7 la concurs, pe posturile titularizabile. Deşi anul acesta în unităţile de învăţământ teleormănene au fost scoase la concurs doar 27 de posturi titularizabile, 6 dintre ele au rămas neocupate, din lipsa dascălilor de specialitate cu note peste 7 la concurs. Specializările la care au rămas neocupate posturi titularizabile în Teleorman sunt: religie, kinetoterapie, limba romani, învăţător pentru învăţământ special, logopedie şi pedagogie. Aceste posturi devin netitularizabile şi vor fi scoase la concurs alături de celelalte 815 posturi netitularizabile, complete sau incomplete, disponibile anul acesta în învăţământul teleormănean.

Pot fi repartizaţi pe aceste posturi dascălii care au obţinut cel puţin nota 5 la concursul naţional pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ organizat anul acesta sau în ultimii ani. Repartizarea se va face în şedinţe publice, în funcţie de opţiuni, în ordinea descrescătoare a notelor.

Anul acesta au susţinut concursul naţional pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ 312 dascăli. 203 dascăli teleormăneni au obţinut cel puţin nota 5 şi şi-au câştigat dreptul de a obţine un post în învăţământ, doar 85 dintre aceştia obţinând note peste 7.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, pentru posturile de educatoare, învăţători şi limba română este excedent de dascăli, în timp ce pentru specializări ca veterinar, terapie educaţională sau alte discipline tehnice nu sunt suficienţi dascăli.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.