Social

6.769 teleormăneni au solicitat până acum un bilet de tratament de la Casa de Pensii

Carmen Dumitrescu

Pentru cea mai mare parte a teleormănenilor, unica soluţie de a părăsi judeţul în această vară şi de a petrece o vacanţă departe de problemele vieţii curente a rămas biletul de tratament. Un astfel de bilet se primeşte de la Casa de Pensii Teleorman, în funţie de gradul în care solicitantul corespunde unor criterii. Biletele de tratament se obţin în funcţie de numărul de puncte cumulate de solicitant, în funcţie de nivelul veniturilor acestuia, în funcţie de biletele obţinute anterior sau în funcţie de existenţa unui grad de invaliditate.

Trebuie să ştim că un pensionar care a mai beneficiat de un sejur în sezon la una dintre staţiunile balneare din ţară şi are o pensie mai consistentă, va avea mai puţine puncte şi, deci, şanse mai puţine de a pleca în staţiunea dorită. Pentru anul 2013 au fost repartizate Casei Judeţene de Pensii Teleorman un număr de 3.453 bilete de tratament balnear, din care 751 bilete de tratament balnear al unităţilor de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice (sucursale ale Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă „TBRCM” SA) şi 2.702 bilete de tratament balnear, alte staţiuni balneare.

În cursul anului 2013, biletele de tratament balnear sunt repartizate pe 14 serii.  Până în prezent, la nivelul Casei Judeţene de Pensii Teleorman s-au înregistrat un număr de 6769 cereri bilete de tratament balnear. De la ianuarie 2013 până în prezent au fost distribuite un număr de 1.477 bilete de tratament balnear. Casa de Pensii distribuie biletele de tratament pentru seria VII din anul 2013, cu data de plecare în staţiune 27.07.2013. Aceste bilete de tratament nu sunt destinate exclusiv pensionarilor, reprezentanţii Casei de Pensii Teleorman precizând că şi persoanele care provin din categorii sociale defavorizate sau cele care au anumite probleme de sănătate pot beneficia de astfel de bilete de tratament. Dacă în anii anteriori, obţinerea unui astfel de bilet se putea realiza numai după multe ore de stat la cozi, în aglomaraţie, începând de anul acesta repartiţiile se fac prin utilizarea unei aplicaţii computerizate, astfel că nimeni nu mai trebuie să sufere din cauza îmbulzelii, solicitanţii trimiţând dosarele şi prin poştă, respectând regula de a depune cererea cu cel puţin 40 de zile înainte de data la care se doreşte plecarea în vacanţă.

Principalele destinaţii oferite de Casa de Pensii Teleorman celor care îndeplinesc condiţiile de obţinere a biletelor de tratament sunt Covasna, Govora, Herculane, Eforie Nord, Olăneşti, Saturn, Slanic Moldova, Slănic Prahova, Tuşnad, Căciulata, Buziaş, Felix, Amara, Techirghiol, Vatra Dornei, Mangalia, Calimăneşti, Pucioasa, Voineasa. Această oportunitate a rămas ultima variantă de petrecere a unui concediu plăcut şi ieftin pentru populaţia săracă a judeţului. Oricum, repartiţia biletelor continuă şi e de aşteptat ca majoritatea celor care au depus solicitări să obţină bilet în staţiunea dorită şi în perioada aleasă de ei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.