Social

6.092 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Teleorman / Dintre acestea, 4701 sunt din categoria greu sau foarte greu ocupabile

În perioada ianuarie-noiembrie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 6.092 persoane, dintre care 2.905 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 3.110 au peste 45 de ani, 1.039 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 1.050 sunt tineri sub 25 de ani, iar 893 au între 25 și 35 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.405 provin din mediul urban, iar 3.687 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (2.628), urmat de cei cu studii gimnaziale – 1.653 persoane, de cei cu studii profesionale/arte și meserii – 1.455 persoane, apoi de cei cu studii universitare –  251 persoane și de cei cu studii primare, în număr de 56, respectiv cei cu studii postliceale – 49 persoane.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 4701 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în perioada ianuarie – noiembrie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 10.434 persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.