Economie

59 de primării din Teleorman au încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor cu OCPI Teleorman / Plățile vor fi făcute după deschiderea cărților funciare

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Teleorman a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor (terenul, cu sau fără construcții, de pe teritoriul unei unități administrativ-teritoriale, aparținând unuia sau mai multor proprietari, care se identifică printr-un număr cadastral unic) pe sectoare cadastrale (unitatea de suprafață, delimitată de elemente liniare stabile în timp – șosele, ape, canale, diguri, căi ferate etc.) cu 59 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 65 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Teleorman în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 10.400.000 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Teleorman.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Teleorman, transmit reprezentanții OCPI Teleorman.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Teleorman trebuie să găsească prestatori până la data de 18.07.2022. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În anul 2022, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 97 UAT-uri din județul Teleorman, în 72 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional  2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web  a ANCPI, www.ancpi.ro.

UAT-urile care au încheiat în anul 2022 contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu OCPI Teleorman: Alexandria, Băbăița, Balaci, Beciu, Beuca, Bogdana, Bragadiru, Bujoru, Călinești, Călmăţuiu, Călmăţuiu de Sus, Cervenia, Ciolăneşti, Conţeşti, Cosmești, Crângeni, Crângu, Crevenicu, Didești, Dobrotești, Dracea, Fântânele, Frumoasa, Gratia, Izvoarele, Lisa, Mereni, Moşteni, Năsturelu, Necșești, Piatra, Pietroșani, Plopii-Slăviteşti, Plosca, Poeni, Poroschia, Purani, Putineiu, Răsmireşti, Săceni, Salcia, Sârbeni, Scurtu Mare, Siliştea, Siliștea Gumești, Slobozia Mândra, Smârdioasa, Ștorobăneasa, Suhaia, Talpa, Tătărăştii de Jos, Țigăneşti, Turnu Măgurele, Uda Clocociov, Videle, Viișoara, Vităneşti, Zâmbreasca, Zimnicea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.