Social

58 de cazuri de infecție West Nile, dintre care unul în Teleorman

În sezonul 2016, în perioada  01.05 – 09.09.2016, în 16 județe au fost înregistrate 58 de cazuri de infecție West Nile, depășind numărul total de cazuri din anul precedent, din care 5 decese (Ilfov – 2, Iași – 1, Mureș -1, București – 1). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 – 79 de ani, 20 de cazuri.

Potrivit Centrului  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, raportul masculin – feminin este de 0.87, respectiv s-au îmbolnăvit 27 de persoane de sex masculin și 31 de sex feminin.

În ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor pe județe, cele mai multe cazuri sunt în Brăila și București, câte 12 în fiecare județ. De asemenea, din cele mai 16 județe în care s-au înregistrat infecții West Nile, unul este în Teleorman, caz confirmat pe data de 21 august 2016.

Pentru a evita îmbolnăvirea, recomandările pentru populație sunt să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecție); să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.