Social

576 elevi teleormăneni, beneficiari ai programului EURO 200 în acest an

calculatorMonica DUMITRESCU

Lista beneficiarilor Programului EURO 200 pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, a fost publicată la sfârşitul săptămânii trecute. Toţi cei 576 de elevi teleormăneni declaraţi eligibili se regăsesc pe lista beneficiarilor şi vor putea ridica bonurile valorice de 200 de euro începând din 24 iunie. Data limită pentru ridicarea bonurilor valorice este 30 iulie, iar cea pentru achiziţionarea calculatoarelor 31 august, dată după care bonurile valorice îşi pierd valabilitatea.

Inspectoratul Şcolar Judeţean avertizează părinţii elevilor beneficiari să aibă în vedere ca la achiziţionarea calculatorului să se asigure că acesta este nou şi că se respectă configuraţia hardware minimală, aşa cum se precizează în H.G. 1294/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Euro 200 este un program derulat de Ministerul Educaţiei, începând din anul 2004, prin care elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, pot obţine un ajutor în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Excepţie fac beneficiarii unui calculator tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Până anul acesta au beneficiat de cei 200 de euro peste 9000 de elevi teleormăneni, cei mai mulţi în perioada 2006-2007.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.